2015. május 23., szombat

Csilis csirkecsíkok krémes zöldspárgával


Egy nagyon kedves gyermekkori barátnőmnél időzünk a lányommal, aki sosem főz, de szeret enni.  Mindegy, mondja mindig, én mindent megeszek! Tényleg így tesz, most sincs nagy kihívás, csak egy gyors fogás város nézés előtt.  Hozzá is látok, látunk, mert a lányok segítenek a spárga tisztogatással. Így könnyű nekem az élet, ja, meg a főzés is!





Hozzávalók:  3 főre

  • 1 db filézett csirkemell
  • 1 csomag zöld spárga / 50 dkg/
  • őrölt fekete bors
  • kevés friss citromlé 
  • 1 ek cukor 
  • csili pehely ízlés szerint
  • 2 ek gluténmentes tejszín 
  • 1 kis darab növényi vaj 
  • olíva olaj / lehet csilis is/ 


Elkészítés :

A csirkemellet  csíkokra vágjuk, majd olíva olajjal és csili pehellyel összeforgatjuk, borsozhatjuk,  és ezután félretesszük pácolódni. A spárga tisztítással folytatjuk a munkát, ami annyit jelent, hogy a fásnak tűnő végeket eltávolítjuk egy éles késsel, majd alaposan megmossuk, legalább két öblítéssel! Forró, sós, cukros, citromos vízbe helyezzük a spárgát, de csak pár percre, és ennek elteltével gyorsan szűrjük, és jeges/ ha van/ vízbe borítjuk, hogy ne puhuljon tovább. A pácolt csirkének készítünk egy serpenyőt, amiben felforrósítjuk az olajat, és amikor már serceg, de még nem ég, akkor landol a csirkénk, de közvetlen előtte még megsózzuk! Pár perc szükséges mindkét oldalnak, majd  hozzáadom a tejszínt és a spárgát. Gyorsan összeforgatom, még pár csepp citromlé, legvégül kevés vaj. TÁLALÁS KÖVETKEZIK!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése