2015. július 12., vasárnap

Olívás-citromos, fóliás csirke kemencében sütve


Gyors, könnyű és finom nyári recept, osztatlan sikert zsebelhetünk be érte!
Egy kis jázmin rizzsel komplett fogást készíthetünk 30-35 perc alatt!

Hozzávalók: 2 főre max 1 db filézett csirkemell

arányosan adunk hozzá citromot, paprikát, sót, borsot, és személyenként 8-10 szem olíva bogyót, és olíva olajat használok a sütéshez, a végén vaj a szaft készítéséhez.

Elkészítés:

A csirkemellekről eltávolítom a felesleges dolgokat, és egyenként sózom-borsozom, majd egyenként olajozom, és lerakom sorban a tepsiben, majd megszórom a bogyókkal, aprított paprikával, 2-3 gerezd tisztítatlan fokhagymával, és 1 dl fehérborral is meglocsolom, de ez utóbbi el is maradhat. Öntök a tepsibe 2 dl vizet, mert nem készítek külön mártást, és azt szeretném, hogy a szaft szép világos maradjon.
Fólia alatt sütöm, mert így gyorsabb! Az utolsó 5 percben leveszem a fóliát, és a sütőt felső fokozatra kapcsolom, hogy kicsit megpiruljon, de vigyázok, hogy a csirke szaftossága megmaradjon!!
Amikor kész a csirkém, akkor a tepsiben letakarva hagyom legalább 20 percet hűlni, majd leöntöm róla a levét, amit átpasszírozok, és legalább 1 diónnyi vajjal elkeverek.
Tálaláskor szép vékonyra szeletelem a csirkét, majd  az összesült zöldség raguból is helyezek a tányérra, és legvégül meglocsolom az isteni citromos lével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése