2014. december 31., szerda

Narancsos-mascarpone krémes tekercs



Finom  elegáns sütemény, és szerintem, elég könnyű elkészíteni. Most én is nekifutok, így az ünnepek táján.
Kérlek a hozzávalók elolvasása után ne dobd el a lehetőséget, hogy elkészítsd ezt a süteményt, mert a fogyasztóidat sem a mák, sem a sütőtök nem fogja zavarni!! Imádni fogják!




Hozzávalók:  6-8 személyre 

Tészta:

  • 1 db kanadai sütőtök
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk mézeskalács fűszer keverék 
  • 1 ek darált mák
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 20 dkg barna cukor
  • 3 egész tojás

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 szem narancs 
  • 5 ek cukor
  • fél dl víz
  • kevés szőlőcukor a díszítéshez 






Elkészítés:

A tököt mosás után 4 darabra vágom, sütő papírral ellátott lemezre helyezem, majd sütőben 180 fokon megsütöm, sülét után pürésítem. Közben a tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tök pürét, és ezt követően a száraz hozzávalókat. Sütő papírral ellátott lemezre simítom, majd 180 fokon, alsó rácson  sütöm kb. 12 percig. Amikor megsült rácson hagyom kihűlni.
Amíg a tészta sül elkezdem a krémet. A narancsokat alaposan megmosom, majd vékony csíkonként meghámozom.A narancsok levét kifacsarom, majd kis lábasban, közepes lángon felfőzöm a fél deci vízzel és a cukorral. A kikeverem a mascarponet, hozzáadom a megfőtt narancsos masszám 2/3 részét, lazán összekeverem, ez lesz a tölteléke a tésztának. A félretett 1/3 résszel díszíteni fogok.

A tésztáról óvatosan lehúzom a papírt, majd a krém 2/3 részét egyenletes rákenem, ezután feltekerem.
Ekkor jön a díszítés. A maradék krémet a tetején elosztom, majd a félretett narancsos masszával ugyanezt teszem.
Kicsit hagyom pihenni, mielőtt elkezdem felszeletelni. Recés kést ajánlok a szeleteléshez.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése