2014. szeptember 1., hétfő

Langyos burgonyasaláta





Hiszem, hogy a szervezetünk jelzi, hogy milyen táplálékra van szüksége! Így vagyok én igazából a burgonyával / keményítővel/, mert elég ritkán kívánom meg, de olyankor jó pár alkalommal eszem, és azután,egy ideig ismét nem kívánom. Sült burgonyát egyáltalán nem fogyasztok, a héjában sült, vagy főtt burgonya a kedvencem, erre van is pár jó elkészítési módom! Ez a mostani egy szuper gyors változat, és maradék burgonyából is elkészíthető.



Hozzávalók: 2-3 adag

  • 4-5 szem főtt burgonya 
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 marék vegyes saláta levél
  • 1 pár szál petrezselyem zöld, ha van mutatósabb a francia
Öntet:
  •       2 kanál olívaolaj 
  •       1 kanál fehérbor ecet
  •       1 csipet őrölt bors
  •       pici cukor
  •       1 kk só 
  
 

Először az öntetet  készítem el. A hozzávalókat semlegesre keverem, ez elég határozott ízű öntet, de a burgonya köztudottan elbírja, és még a  zöldek is ott lesznek mellette, hogy magukévá tegyék az ízeket!A főtt, még meleg burgonyát nagyobb darabokra vágom, ha maradék, akkor felmelegítem egy pici sós vízben. A paradicsomokat a csuma eltávolítása után szintén nagyobb darabokra vágom. Ezután összekeverem a zöldségeket, hozzáadom az öntetet, még 1-szer átkeverem, majd tálalom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése