2014. augusztus 4., hétfő

Répa saláta rucolával és szezám pehellyel





A húgom meglepett egy táskányi gyönyörű, és ráadásul vegyszermentes, zsenge répával, így igyekszem nem elkótyavetyélni! Igaz, hogy nyár van, de így is mindenkire ráfér egy kis karotinoid dózis!
Köztudottan fontos élelmi anyagunk, hiszen védi a szívet, a bőrt, a szemet, és a legújabb kutatások szerint fogyaszt is! Azt azért el kell mondjam, hogy ezek a zöldség félék könnyebben hasznosulnak, ha egy kis saláta öntettel fogyasztjuk. Elsősorban valami finom és egészséges olajra gondolok, mint vivőanyagra

Ez egy tökéletes nyári saláta könnyű, finom húsok mellé.



Hozzávalók: 3-4 adaghoz


  • 70 dkg tisztított sárgarépa
  •   1 ek szezámolaj
  •   1 ek dió olaj
  •   1 kk só
  •   1 kk  nád cukor
  •   pici fehér bors
  •   1 -1,5 ek rizs ecet
  •   1 marék mazsola
  •   kevés citromlé
  • 1/2 csomag petrezselyem zöld
  •   2 marék rucola
  •   1 kevés csíkozott római saláta
  •   ízlés szerint szezám pehely




 Elkészítés:

 A zöldségeket a ruccola kivételével megmosom, és a répát vékony szeletekre vágom, de megpróbálom a szeletelővel is, nem sok sikerrel, mert már elég öreg, lekopott darab.
A petrezselymet nagyobb darabokban hagyom, a salátát vékony csíkokra vágom, csak éppen a mássága miatt teszek bele egy picit.
Az öntetet összeállítom egy kis pohárban, és megkóstolom, még egy kis citrom levet is facsarok bele, hogy a frissessége jobban kijöjjön. A répára öntöm és félreteszem, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Csak tálalás előtt keverem bele a salátát és a ruccolát, és a legvégén a pehellyel megszórom.





 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése