2014. július 5., szombat

Ribizlis mese sütik



Többféle gyümölccsel kipróbálva ajánlom ezt a gyorsan elkészíthető receptet, akár kezdőknek is, mert nagyon egyszerű, csak pár eszköz szükséges hozzá.
 



 Hozzávalók: 12 db-hoz

 2 db tojás  / fehérje külön, és lehet 3 , akkor könnyebb a tészta
 4 ek cukor
 4 ek liszt / fehér tönköly /
 2 ek víz
 1/4 sütőpor

 Elkészítés:
Készítek egy 2 tojásos piskóta tészta alapot, így gondolom egyszerűbb!
A hozzávalókat csomómentesre keverem, majd óvatosan hozzáadom a keményre vert fehérjét.
A muffin formába elhelyezem a papírokat, majd beleadagolom a masszát, 12 felé elosztva, és gyorsan belehelyezem a 185-190 fokos sütőbe, azért gyorsan, hogy ne itassa át a muffin papírokat, mert ha eláznak, akkor nem könnyű a sütés után kihámozni a fogyasztáskor a sütit! !                                                        Légkeveréssel 180 fokon sütöm megközelítőleg 15 percig.
Közben figyelem, nehogy túl süljön!

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:

  • 30 dkg ribizli
  • 2,5 dl jól lehűtött tejszín
  • cukor ízlés szerint
 Félreteszek 12 db ribizlit a díszítéshez, próbálok egyformát választani, majd a t9öbbit átpasszírozom, majd óvatosan, kanalanként hozzáadom a tejszínhabhoz, amit közben felverek.
Csillag csöves habzsákba helyezem a habot, majd egyforma mennyiségben a kihűlt formákra nyomom. Tetejét a félretett ribizlivel díszítem.
Ez nem az-az édesség, amit másnapra érdemes eltenni, de ezt a mennyiséget nem is fenyegetheti ez a veszély, mert nagyon kellemes!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése