2014. július 4., péntek

Leveles spenót babbal és zöldségekkel




Mielőtt azt mondaná a kedves olvasó, hogy nyáron nem eszem babot, kérem fontolja meg!! Ez csodás, könnyű étel, és biztosan nem bánja meg!
Ezt a receptet is a szükség szülte, mert igazán nem volt kedvem hosszú időt eltölteni a konyhában, a nap rendesen  ontotta a meleget, így valami gyorsra gondolva raktam össze ezt az ételt!
 




Egy kis csalás van a dologban, ami nem mindíg van így nálam a gyors ételek esetében, de a kivétel erősíti a szabályt, ugyanis a leveles spenót mirelit, a bab pedig konzerv! Ez van! Ettől ez egy csodás étel!

Hozzávalók 2-3 adaghoz


  • 1 doboz bab konzerv
  • 1 csomag leveles spenót vagy friss is lehet természetesen!
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3db tv paprika
  • 3 db paradicsom
  • 3-4 tojás fehérje vagy tojás 
  • só - őrölt fehér bors
  • olaj
  • csili ízlés szerint


Elkészítés:

Először elkészítem a lecsó alapot, addig kiolvad a spenótom. Összevágom a vöröshagymát, fokhagymát, tv paprikát, mint a képen látható nem aprózom el, hagyom nagyobb darabokban, mert sietek, de nem is akarom, hogy egy massza legyen az étel, a nagyon darabok szerintem mutatósabbá is teszik a végeredményt! A lecsót sózom, borsozom, hogy mielőbb összeessek a zöldségek, amikor kezd puha lenni hozzáadom a leöblített babot, a lecsepegtetett spenót, amit előtte kicsit összevágtam.
Együtt párolom tovább, de vigyázok, hogy ne essen szét az étel, maradjanak meg a zöldségek külön-külön. Megkóstolom, majd a tojás fehérjét, vagy a tojást / nálam kimaradt a fehérje, így csak az kerül bele/ felverem, és hozzáadom. Ekkor újra kóstolom, mert a tojás vesz el az ízéből, de ha megsózom, akkor semmi gond, marad az egyensúly!
Tálalás közben friss petrezselymet, amarant magot adok hozzá, és persze sok-sok csilit az én verziómban!!
Friss kenyérrel, de anélkül is kiváló nyári étel! Köretként kuszkuszt, vagy bulgurt is készíthetünk mellé, de rizs is tökéletes, de így már egy kicsit más!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése