2014. március 22., szombat

Parmezános-zabpelyhes chips szárított paradicsom porral ízesítve


Anyáinkhoz képest sokan nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert a világhálón és hazánk fűszer boltjaiban egyaránt értesülhetünk az új, vagy divatos alapanyagokról!
Imádom ezeket kipróbálni! Igazából csak a pénztárcám szab határt, mert olyanok, akik velem együtt szívesen elfogyasztják ezeket az újdonságokat mindig találok!




Zsuzsi barátnőm hozott egy pár hónappal ezelőtt egy svájci kirándulásból ajándékba egy kis üveg paradicsom port. Azelőtt még nem találkoztam ezzel a finom kis fűszerrel, mert elhihetitek, hogy az! Ezt nem dicsekvésnek szánom!





  Valamit kezdenem kell vele, mert a szemezgetést az üveggel már unom!
Gondoltam, hogy olyan dologba vágok, amit ki is tudok próbálni, kóstolni, és ha nem ízlik, akkor változtatok rajta. Így születtek ezek a kis finomságok.



 Hozzávalók:

  • reszelt parmezán sajt, vagyis én reszelt, és nem bolti
  • zabpehely
  • paradicsom por
  • petrezselyem zöld
  • pici só, mert az ízhatás csak így követhető le
  • 1 kis szem paradicsom 
Elkészítés:

Lereszelem a parmezánt,  azután egy kis tányérban egy fél maréknyi zabpelyhet összekeverek egy kis paradicsom porral, 1-2 csepp friss paradicsomlével. A paradicsomot felvágom, a belsejét kikaparom, mert csak a héjas-húsos részével díszítek.
Amikor ezzel megvagyok jöhet a sütő papírral ellátott lemez, de előtte bekapcsolom a sütőt 200 fokra.
A sütő lemezen egyforma távolságokra, nem sűrűn elhelyezek csipetnyi parmezánt, majd erre halmozom a zabpelyhes masszát, és a tetejére kis paradicsom csík, petrezselyem, és néhány szál parmezán.
Indulhat a sütés.

A sütőben a közepénél eggyel feljebb teszem, és hagyom a 200 fokon, mert nem szárítani, hanem pirítani szeretném. A sajt gyorsan megolvad, és már kész is a chips.Ez 5 percnél nem több.
A lemezen hagyom kihűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése