2013. december 28., szombat

Mandulás keksz / gluténmentes /


Első próbálkozásom van a fotón, így fest! Mégis úgy döntöttem, hogy szép külcsín ellenére megosztom veletek a receptet, mert nagyon finom kis keksz.
Egy spanyol hölgy, aki kóstolta, azt mondta, hogy ő még ilyen finomat nem evett! :-)


Hozzávalók:

20 dkg mandulaliszt
  7 dkg nyírfacukor, vagy más cukor
12,5 dkg vaj
  1  csapott kis kanák sütőpor
  2-3 csepp vanília eszencia

Elkészítés:

Az alapanyagokat az olvasztott vajjal összekeverem, majd egyforma kis golyókat formázok.
Sütőpapírral ellátott lemezre helyezem őket, egyforma távolságra, ezután ellapítom a golyókat, ezt úgy teszem, hogy letakarom a golyókat egy másik sütőpapírral, és rá egy sütőlemezt helyezek, majd egyenletesen minden oldalára kezemmel rányomom a lemezt. Ettől ellapulnak a golyócskák, de kézzel még tudom korrigálni, hogy egyformák legyenek. Ezután megszórom szeletelt mandulával, melyet egy kicsit sütőpapíron keresztül próbálok belenyomkodni, mert a cél az, hogy sütés után se peregjenek le a sütiről!

Sütés:  180 fokon megközelítőleg 12 perc, amikor kezd színt kapni már veszem is ki. Nagyon puha, de kihűlés után megkeményedik!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése