2012. augusztus 24., péntek

Saláta leves



Imádom a leveseket! Ez is az egyik kedvencem, gyermekkoromat idézi, mert az anyukám nyaranként rendszeresen készítette, és én imádom! Nem sok támogatóm van ebben a kérdésben, de én tántoríthatatlanul főzöm, kínálgatom, hátha rokonlélekre akadok. :-)

 Hozzávalók: 4-5 adaghoz

  •  1 fej saláta 
  •  1 ek finom olaj
  •  1 tk só
  •  pici cukor
  •  ecet
  •  2-3 gerezd fokhagyma
  •  1 kis pohár tejföl vagy író
  •  1 csapott kanál zabliszt

Elkészítés:

A fazékba öntök egy kevés olíva olajat, majd felforrósítom, és csak most borítom bele a felkarikázott fokhagymát. Pár pillanatig kavargatom, hozzáadom a  megmosott, összetépkedett salátát. Keverem egy kicsit, majd felöntöm 1, 5 liter meleg -vagy hideg vízzel. Én a vízforralóban melegítek, így gyorsabban kész az étel, de a hideg is tökéletes. A salátát alaposan mossuk meg, mert a permetet el kell távolítani róla.
Sózom, borsozom a levest, ezután lefedem, és amíg megfő magára is hagyom, ami kb. fél óra lesz.
Ha megpuhult a saláta gyorsan elkezdem a habarást, ami most abból áll, hogy a tejfölt összekeverem a zabliszttel,teljesen csomómentesre próbálom, még egy kis vizet öntök hozzá, de úgy látom ma nem vagyok toppon, mert a tökéletestől elmarad! Most öntök bele egy kis ecetet. Kellemes savanykás ízre törekszem, ezért a kis cukor nem hiányozhat belőle, ezzel fog egyensúlyba kerülni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése