2012. augusztus 24., péntek

Füstölt kagyló óriás kagyló tésztában


Imádom ezt a Laura barátnőm ötletéből született ételt. Az évek során már egy párszor elkészítettem, de mindig meglep a frissessége, a könnyedsége, és az íz egyensúlya! Kedvelem!
Neki is látok rögvest, mert már szívesen fogyasztanám!


Hozzávalók: 4 adaghoz

  • 16 db óriás kagyló tészta / Gyermelyi /
  •   1 ek olaj a tészta főzéshez + 1 csapott ek só
  •   1 doboz füstölt kagyló
  •   1 db répa
  •   16 szem kapri bogyó
  •   1 negyed jégsaláta, kb. 20 dkg
  •   1/2 csomag snidling
  •   1 csomag petrezselyem 
  •   1 db piros paprika
  •    kevés só
  •   1 ek olívaolaj, ha erősnek gondolják a kagyló olaját
  •   pár puff málna ecet, balzsamecet bármilyen megfelel, krém is lehet  
  

 Elkészítés:

Kezdetnek a tészta főzővizet felteszem egy fazékba, amikor forr egy kanál sót, kanál olajat teszek bele, csak
ezután a tésztákat. Sűrűn kavargatom, hogy ne ragadjon össze a tészta, majd amikor megfőtt óvatosan leszűröm. Majd egy tálcára kirakosgatom őket.
Elkezdem a zöldségeket mosni, összevágni. Kivételesen a jégsalátát is vékonyra csíkozom, mert így könnyebb betölteni a tésztába. Amikor mindent összevágtam, ízesítek, de előbb egy kevés jégsalátát félreteszek a díszítéshez. Kellemesen ízesnek  kell lennie, mert a tésztával így kerül egyensúlyba. Amikor a zöldségek készen vannak, beletöltöm őket a tésztába, de előtte pici olajat is adok hozzá. Én a kagyló olajából csak egy kicsit használok fel, de még egy kis olíva olajat löttyintek hozzá. Kevés citromlevet is csepegtetek bele. A kibontott konzervből a kagylókat elosztom a tésztákba.
A megtöltött tésztákat hűtőbe teszem, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Tálalás előtt legalább egy negyed órával kiveszem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése