Ebben a pazar zöldség szezonban nagy butaság lenne kihagyni legalább 1-szer-2-szer a rántott zöldségeket.
Készítsünk jó sokat, ha már egyszer panírozni kezdünk, mert ez az étel hidegen is nagyon kellemes.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- kevés só
- 2 db tojás
- 15 dkg tönköly fehér liszt
- 15 dkg házi morzsa
- 3-4 dl olaj
- 3 szem paradicsom
- 1 marék jég saláta
- 1 kevés répa
- 1 darab uborka
- málnás balzsam ecet
- csipet petrezselyem
- extra szűz olaj
Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, majd 1 centis karikákra vágom, besózom és pár percre félreteszem, addig elkészítem a salátát. Megmosom, összevagdosom őket és szépen a tányérokra helyezem.Egy lábasban elkezdem az olajat forrósítan, közben panírozom a zöldségeket. Először lisztbe forgatom, tojás következik, majd legvégül a zsemlemorzsa, de ügyelek, hogy sokat semmiből ne vegyen fel, a bundája vékonyabb lesz. El szeretném kerülni, hogy csicsogjon a zsiradékban ezért forró olajba kezdem sütni.
Egy szűrőbe szedem ki őket, vagy egy kéztörlő papír is megfelel, így kevesebb olaj marad a bundában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése