Alig vártam, hogy a piacon megjelenjenek ezek foltos paradicsom paprikák! Sok fajta variációban meg lehet tölteni őket, de én ma ezt a húsmentes változatot készítem.
Imádom a friss színes zöldségeket minden módon!
Hozzávalók: 2 db paprikához
- 2 db nem túl nagy paprika
- 8 szem mini mozzarella
- 8 szem sárga koktél paradicsom
- 2 csapott kanál kuszkusz
- 2 kanál olíva olaj
- 2 dkg reszelt mozzarella, vagy más sajt
- csipet fahéj
- só
- aprított petrezselyem ha kéznél van
- 2 szál bazsalikom levél
Saláta
minden fajta zöldség egy kis balzsamecet koncentrátummalElkészítés:
A paprikákat a 3/4 részüknél keresztbe vágom, majd a magházat eltávolítom, megmosom, hagyom lecsepegni. Amikor ez megtörtént elkezdem a tölteléket beleadagolni. Legelőször megsózom a paprika belsejét és egy kis olajat spriccelek bele, csak most szórom bele a kuszkuszt, pici fahéjjal ízesítem.Ne ijedjünk meg tőle nagyon kellemes lesz!
Ekkor jön a koktél paradicsom és a mozzarella, majd még egy kis olaj spicc, pici só, a tetejére a paprika fedő. A koktél paradicsomokat picit megszurkálom, mert a kuszkusznak kell a nedvesség. Pici olajat teszek a tepsibe.
A reszelt mozzarellát csak sütés után szórom rá.
Amíg sül a paprika elkészítem a salátát, amire csak egy kis olajat és kevés balzsamecet koncentrátumot teszek, mert meg szeretném őrizni a paprika friss ízeit. A fekete szezám csak hab a tortán!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése