2012. július 6., péntek

Cukkini saláta zöldfűszerekkel


Ilyen kánikulai melegben általában nincs kedvük az embereknek mindennap főzni. Ezért a legpraktikausabb, ha már egyszer nekiketdünk egyszerre nagyobb mennyiséget elkészíteni, és több módon beállítani a családi étkezésekbe. Ez a saláta is egy ilyen példa.
Használható: szendvicsnek
                    tésztákhoz
                    köretnek
                    húsokra ragunak
                    salátaként kenyérrel
                    és nem utolsó sorban előételnek egy pár saláta levéllel



Hozzávalók:

  • 2 kg cukkini / öregebb /
  • 1 dlolíva olaj
  • 1 csipetőrölt fekete bors
  • 1 ek. dijoni mustár
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • oregano
  • 2 -3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • balzsamecet
  • 2 db piros tv. vagy kaliforniai paprika
  • pici méz
  • tengeri só
 Elkészítés:

A cukkini héját zöldség tisztítóval csíkokban eltávolítom, de néhány vékonyabb csíkot rajta felejtek, ettől mutatósabb lesz! Azt el is felejtett
Hosszában kettőbe vágom,majd  kivájom a belsejét, azután egyforma cm-es csíkokra vágom a képen látható módon, és már mehet is a tepsibe. Az összes cukkini  felaprítása után következik a fűszerezés. ami a következőkből áll. A friss zöld fűszereket tetszés szerinti mennyiségben összeaprítom, majd ugyanezt teszem a paprikával is. A hagymát én ebben az esetben darálom, így jobban rá fog tapadni a cukkini darabokra. Bőven meglocsolom olíva olajjal, az egészet összekeverem, és már meg is támadom vele a 190 fokra előmelegített sütőmet. Nem kell rá fólia, mert akkor főni fog, és nem sülni a zöldségem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése