Ha könnyű, nem túl édes, gyorsan elkészíthető finomságra vágyik az ember, akkor ez a recept telitalálat!
Össze-vissza 60 percet vesz igénybe és az osztatlan siker garantált! Egy ilyen szomorú esős napon elképzelni sem tudnék finomabbat ennél a selymes ízű, melengető süteménynél. Egyik fő erénye, hogy liszt nélkül készül.
Hozzávalók:
- 50 dkg natúr túró
- 4 tojás
- 1 dkg vanília cukor vagy 1 kk vanília esszencia
- 10 dkg cukor / szőlő,. nád, stb./
- 1 citrom reszelt héja, és leve
- 4 ek. búzadara / Dr. Kalmár /
- 1 pici só
- 1/2 cs sütőpor
- 45 dkg tejföl
Elkészítés:
A túrót igazából át kellene törnöm, de inkább turmixolom egy robot gépben, majd hozzáadom a kikevert cukrozott tojást és a többi hozzávalót. Teszem is a kivajazott formába. Én most két kerek formát használok ehhez a mennyiséghez: 1 db 18cm és 1db 26 cm átmérőjű tepsit, mert az egyiket ajándékba tervezem, és így egyszerűbb, mint később kiszeletelni. A magassága a 2. képen látható, és a lenti képen a kisült kicsi forma.180 fokos sütőben megközelítőleg 40 percig sütöm ennél a tészta magasságnál, 40 perc elteltével tű próbával ellenőrzöm, hogy mi a helyzet a sütimmel.
Van aki cukorral, a lányom barack lekvárral, de ki ahogy kívánja, úgy fogyassza!