2012. május 31., csütörtök

Túrós pite barack lekvárral




Ha könnyű, nem túl édes, gyorsan elkészíthető finomságra vágyik az ember, akkor ez a recept telitalálat! 
Össze-vissza 60 percet vesz igénybe és az osztatlan siker  garantált! Egy ilyen szomorú esős napon elképzelni sem tudnék finomabbat ennél a selymes ízű, melengető süteménynél. Egyik fő erénye, hogy  liszt nélkül készül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg natúr túró
  •   4 tojás 
  •   1 dkg  vanília cukor vagy 1 kk vanília esszencia
  • 10 dkg cukor / szőlő,. nád, stb./
  •   1 citrom reszelt héja, és leve
  •   4 ek. búzadara / Dr. Kalmár /
  •   1 pici só
  •  1/2 cs sütőpor 
  • 45 dkg tejföl

 Elkészítés:

A túrót igazából át kellene törnöm, de inkább turmixolom  egy robot gépben, majd  hozzáadom a kikevert cukrozott tojást és a többi hozzávalót. Teszem is a kivajazott formába. Én most két kerek formát használok ehhez a mennyiséghez: 1 db 18cm és 1db 26 cm átmérőjű tepsit, mert az egyiket ajándékba tervezem, és így egyszerűbb, mint  később kiszeletelni. A magassága a 2. képen látható, és a lenti képen a kisült kicsi forma.


180 fokos sütőben  megközelítőleg 40 percig  sütöm ennél a tészta magasságnál, 40 perc elteltével tű próbával ellenőrzöm, hogy mi a helyzet a sütimmel.
Van aki cukorral, a lányom  barack lekvárral, de ki ahogy kívánja, úgy fogyassza!