2016. január 23., szombat

Tonhalas metélt





Ma készítettem harmadszorra ezt a halas tésztát, de még mindig meglepődök rajta, hogy milyen tiszta, és finom az íze! A barátnőmnek is ez a véleménye, aminek nagyon örülök, mert fontos a véleménye!
A recept másik fő erénye, hogy gyorsan elkészíthető!




Hozzávalók: 2 adaghoz

  • 1 db darabos tonhal konzerv, de az aprított is megteszi
  • 20-22 dkg metélt tészta 
  • só ízlés szerint 
  • 1 csomag petrezselyem zöld 
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • pár csepp citromlé 
  • egy pár csepp balzsamecet
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db csili paprika
  • 20- szem kapribogyó 
  • 1 db kápia paprika, de lehet piros kaliforniai, az finomabb 

Elkészítés:

Először a főzővizet teszem fel. Én szeretem jó bő vízben főzni. Amikor forr, teszek bele 1 tk sót, majd a tésztát. Alapos keverés után lefedve főzöm, de vigyázok, hogy ne fusson ki. Amikor kezd felfelé jönni, akkor lejebb veszem a fokozatot, és a fedőt is félrehúzom, és meg is kavarom.
A tészta főzése közben van időm elkészíteni a ragut. Az olívaolajjal felforrósított serpenyőbe teszem a hagymát, majd sózom borsozom, ezután hozzáadom az apró kockákra vágott paprikát, és pár percig párolom. Ez idő alatt felbontom a konzervet. Egy kicsit leöntök a levéből, azután a serpenyőbe borítom, picit összetöröm, de hagyok nagyobb darabokat is. A capri bogyókat összevágom, hozzáadom a raguhoz, és együtt még 2-3 percig forralom. A petrezselymet felaprítom, és félreteszem. Leszűröm a tésztát, és már borítom is a raguhoz. Óvatosan összekeverem a petrezselyemmel, ha kell még sózom. Egy kevés csilis olajat is adok hozzá, és már tálalom is!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése