Salátát szeretnék, de a hőség ledöntötte a lábukról szegényeket, így gondolkodnom kell más variáción, hogy, azért könnyű és laktató ebédem legyen! Ez lesz az!
Hozzávalók:
- 25-30 dkg csirkemell filé
- 1 púpozott tk kukorica keményítő
- só
- 1 ek víz
- olaj a sütéshez
- 15 dkg pörkölt mogyoró
- 1 db fürtös uborka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 30 dkg édes káposzta
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek fehérbor ecet
- 1 tk só
- 1 mk nádcukor
- 1/2 csomag petrezselyemzöld
- 1 mk koriander
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
1. lépés a csirkemellet nagyon vékony felcsíkozom2. a zöldségeket megmosom, szintén vékony csíkokra vágom, majd lesózom
3. Összeállítom a saláta öntetet.
A szezámolajhoz hozzáadom a nádcukrot, a sót, ecetet, aprított petrezselymet, szárított koriandert / sajnos ,csak ez van/, és alaposan összekeverem.
10-15 perc pácolási idő után elkezdem sütni a csirkemell csíkokat. Egy wok serpenyőben olajat hevítek, majd ebbe dobálom bele a csirkét. Folyamatosan kevergetés mellet pár perc szükséges, hogy készen legyen.
Már csak a saláta összeállítása van hátra. A lesózott zöldségeket jó alaposan kinyomkodom, ezután beleforgatom a saláta öntetbe a sült csirkével együtt. Keverés, kóstolás, után ízesítés, és mehet a hűtőbe. Szüksége van egy kis pihenésre, és nekem is!! A konyhában 31 fok van!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése