2015. augusztus 13., csütörtök

Mogyorós csirke saláta szezámolajjal



Salátát szeretnék, de a hőség ledöntötte a lábukról szegényeket, így gondolkodnom kell más variáción, hogy, azért könnyű és laktató ebédem legyen! Ez lesz az!





Hozzávalók: 

  • 25-30 dkg csirkemell filé 
  • 1 púpozott tk kukorica keményítő 
  • só 
  • 1 ek víz
  • olaj a sütéshez
  •  
  • 15 dkg pörkölt mogyoró
  • 1 db fürtös uborka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 30 dkg édes káposzta 
  • 1 ek szezámolaj 
  • 1 ek fehérbor ecet
  • 1 tk só
  • 1 mk nádcukor
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • 1 mk koriander
  • pár csepp citromlé 





Elkészítés:

1. lépés a csirkemellet  nagyon vékony felcsíkozom
2. a zöldségeket megmosom, szintén vékony csíkokra vágom, majd lesózom
3. Összeállítom a saláta öntetet.
A szezámolajhoz hozzáadom a nádcukrot, a sót, ecetet, aprított petrezselymet, szárított koriandert / sajnos ,csak ez van/, és alaposan összekeverem.

10-15 perc pácolási idő után elkezdem sütni a csirkemell csíkokat. Egy wok serpenyőben olajat hevítek, majd ebbe dobálom bele a csirkét. Folyamatosan kevergetés mellet pár perc szükséges, hogy készen legyen.
Már csak a saláta összeállítása van hátra. A lesózott zöldségeket jó alaposan kinyomkodom, ezután beleforgatom a saláta öntetbe a sült csirkével együtt. Keverés, kóstolás, után ízesítés, és mehet a hűtőbe. Szüksége van egy kis pihenésre, és nekem is!! A konyhában 31 fok van!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése