Több hete a kamra polcon vár rám a két alap hozzávaló, a tészta és a kagyló. Ma könnyű, gyors ebédre vágyom, így nekilátok megvalósítani!
Hozzávalók: 2 adaghoz
- 10 db óriás kagyló tészta
- 1 doboz füstölt kagyló
- 1 db uborka
- 1 db sárgarépa
- csipet fehér bors
- 1 tk dijoni mustár
- 10 szem kapri bogyó
- kevés citromlé
- só a tészta főzéshez, és a zöldséghez
- frissen őrölt fekete bors tálaláskor
- extra szűz olíva olaj
- 1/2 csomag petrezselyemzöld
- 1 marék saláta a díszítéshez
A zöldségeket megtisztítom, lereszelem, sózom, majd félreteszem. A tésztának vizet forralok, amikor forr megsózom. Közben felbontom a kagylót. A zöldségeket kicsavarom egy kis tálba, azután ízesítem a citromlével, borssal, olíva olajjal, hozzáadom a capri bogyókat, kevés dijoni mustárt, a petrezselymet, és jól összekavarom, majd ezzel a keverékkel betöltöm a tésztákat. Tálaláskor olívaolajjal és csili szósszal meglocsolom., és adok hozzá egy kis zöld salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése