Pár éve készítek paprikakrémet, mert imádjuk levesként, mártásba, pörköltekbe, tésztára, sok fajta felhasználása kialakult az évek során. Mindig van a hűtőben, most is ez motivál!
A szezonális zöldségekből gyorsan, könnyű kis ebédet, vacsorát tudunk összedobni, se perc alatt!
Hozzávalók:
- 1 db cukkini személyenként
- 1 szál répa személyenként
- 10 dkg zeller személyenként
- 1 csomag petrezselyem zöld
- olíva olaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 csomag Feketeerdő sonka vagy más szeletelt vékony sonka
- csipet nád cukor
- paprikakrém
- kanálnyi vaj a zöldségek megforgatásához
Elkészítés:
Megmosom a zöldségeket, és a képen látható méretekre darabolom, majd a répát, zellert pár percre kevés lobogó vízbe dobom, megsózom, pici cukrot is adok hozzá.Csak annyi vízzel dolgozom, amennyi ellepi a zöldségeket. Amikor fél puha, akkor félrehúzom a tűzhelyen. Gyenge a cukkini, így azt csak betekerem a sonkába, és egymás után berakom a tepsibe, majd paprikakrémmel és kevés olajjal meglocsolom, írány a sütő. A sütőt 190 fokra melegítem, majd a cukkinit 180 fokon kb. 12-15 percig sütöm, ugyanis én ropogósan kedvelem. Amíg a cukkini sül, egy diónyi vajjal megforgatom egy serpenyőben a zellert és a répát. Picit megsózom. Tálalom. Én egy kevés tabascot locsolok rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése