2014. április 25., péntek

Póréval töltött rozmaringos sertés lapocka




Ez a étel is idő szűkében született, mert ugye, azt mindenki tudja, hogy a sütő az előkészületek után magára hagyható barát, aki nem sértődik meg, sőt akkor a legeredményesebb, ha békén is hagyod, amíg dolgozik!
Közben tudsz mást csinálni, és van időd kigondolni , hogy milyen köretet készíts hozzá, ha még nem döntötted volna el. Én eléggé rögtönöző típus vagyok, az adott pillanat határozza meg, hogy mit készítek!
Ez egy szép darab lapocka, de nincs kedvem csak úgy megsütni!




 Szétnyitom amennyire csak engedi a hús, és megfűszerezem sóval-borssal, kívül-belül,  nem viszem túlzásba, mert a rozmaring, amit mellé teszek elég meghatározó fűszer.  A pórét megmosom, és alaposan átnézem, mert a rétegei között por szemek bújhatnak meg, ezt felderítem, ezután belehelyezem a hús közepébe, és feltekerem, majd húsos szalonna szeletekkel bevonom, így puhább, ízesebb marad a sültem.
Átkötözöm spárgával, hogy ez a szép formája megmaradjon a végére. Majd tepsibe helyezem, meglocsolom zsírral, és pár szál rozmaring ágat helyezek mellé.


 


Hozzávalók: 

  • 1,3-15 kg sertés lapocka
  • 3-4 szelet szép húsos szalonna
  • só, bors
  • 2-3 szál rozmaring
  • 2 dl zsír / kb./
  • 1 szál póré hagyma 
  • fólia

Megközelítőleg 1,5- 2 órát sül, 170 fokon, a végén leveszem a fóliát, és megpirítom.
Hagyom kihűlni, és akkor szép vékonyra tudom szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése