2014. február 23., vasárnap

Édesburgonyás-sajtos sütőtök



A téli szezon kihagyhatatlan alapanyaga a sütőtök, az édesburgonya pedig felhasználásra várt a hűtőben, mert elég régen megvettem.
Gondolom, hogy nem vesznek össze az ízek, mivel mindkettő édeskés zöldség.
Felaprítom a tisztítás után a zöldségeket, és olívaolajban megforgatom. A fűszerezését sem bonyolítom túl, egy kevés aprított kakukkfű, rozmaring, frissen őrölt bors, és irány a sütő!
A sütőt 180-fokra állítom, és fedetlenül teszem be a tepsit, én laposat használok, hogy jól átjárja a levegő, majd úgy 20 perc elteltével ráhelyezem a sajtszeleteket is. Pár perc és kész a finomság, ami hidegen is tökéletes fogás. Friss ropogós salátával tálalom.



 

Azért később teszem rá a sajtot, mert szeretném, hogy kérge léegyen a zöldségeknek, és a sajt ne égjen meg!

Saláta levélre került, és egy kis Nigella maggal megbolondítom, különleges ízt ad az ételnek, de elhagyható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése